Môj Valentín!

Oslavy na svätého Valentína sa datujú až do pohanských čias. Podľa starej tradície bol február mesiacom slávností. V tom čase sa najviac oslavoval a pomenovával ako mesiac plodnosti.

 

V treťom storočí cisár Klaudius zakázal mladým vojakom sobáše, pretože bol presvedčený, že slobodní muži sú lepšími bojovníkmi. Kňaz menom Valentín alebo Valentinus napriek zákazu cisára Klaudiusa tajne zosobášil vojakov s mladými priateľkami. Podľa tejto legendy poslal prvý Valentínsky pozdrav kňaz Valentín, ktorý bol zamilovaný do dcéry väzenského dozorcu. Keď sa o tom Klaudius dozvedel dal kňaza Valentína popraviť. 
 
Deň svätého Valentína je podľa novodobej histórie americkým sviatkom, ale to neznamená, že v Európe sa tento sviatok netraduje. Aj u nás sa tento sviatok stáva čím ďalej tým prirodzenejším. 
 
Už v starovekom Ríme sa po dlhých zimných mesiacoch Valentín oslavoval ako oficiálny začiatok jari a preto je to vynikajúca príležitosť na odpočinok a relax. 
 
Zorganizujte si aj Vy príjemný event a mi Vám v tom radi pomôžeme. Vyžiadajte si ponuku od nás emailom na info@velvetcatering.sk alebo na telefónnom čísle 0905 809 104.