Rendezvényeink

Rendezvények, amelyekre büszke lehet 

Fogadás 

Valamilyen esemény megünneplésére, ill. valamely magas rangú vendég 
tiszteletére vendéglátással összekapcsolt összejövetel. A fogadások hossza általában 
1-2 óra. Büféasztal és állófogadás - ezek jellemzik. De nem mindegy milyen büféasztal és milyen állófogadás. A fogadás sikere sok esetben a cateringen dől el. Ne bízza a véletlenre. 
 

Bankett 

Jelentős személy tiszteletére, valamilyen esemény megünneplésére szervezett ünnepi lakoma, díszebéd, díszvacsora, társas étkezés. A menü kiválasztása nagyon fontos. A catering kiemelkedően fontos, kínáljunk több ajánlatot (magyaros, szárnyas, vegetáriánus). Ügyelni kell a meghívottak nemzeti szokásaira (pl. arab vendégeknek ne kínáljunk disznóhúst). A Velvet Catering ételsorai nagy mennyiségben is ízletesek és dekoratívak.
 

Kongresszus 

Nagyobb szabású és magas rangú és nagy számú résztvevőkkel tartott országos vagy nemzetközi, politikai vagy tudományos tanácskozás.
 

Sajtókonferencia

Nagyvállalatok, községek által szervezett sajtórendezvény, amelyen fontos mérföldkőnek számító bejelentések kerülnek bejelentésre. A sajtó képviselőinek (újságírók, rádiós, televíziós hírszerkesztők, riporterek) tájékoztatása valamilyen politikai, tudományos vagy kulturális eseményről. 
 

Estély 

A bálnál rövidebb időtartamú. Jellemző kapcsolódó, kiegészítő elem a meghívó. Ez fontos elem, ugyanis a meghívó sokat elárul a rendezőről. Az estély egy adott téma köré épül, nincs műsor, viszont van zene, háttérzene, vacsora (lehet svédasztal, mivel nem olyan szigorúan ültetett esemény). 
 

Bemutató 

Valamely termék, szolgáltatás első nyilvános előadása, bemutatása, gyakran a népszerűsítés céljából. Ünnepélyes jellege van, követheti bankett vagy vendéglátó 
esemény.
 

Buzz session 

Vitával egybekötött összejövetel egy vagy két előadó részvételével. Fontos a gyors, könnyű, és trendi catering menu. 
 

Előadás

Szakértő által tartott beszéd, kávészünetekkel. A catering legyen mindenki számára gyorsan hozzáférhető és homogén. 
 

Fórum 

Közérdekű témák megtárgyalására tartott összejövetel, amelyen különböző álláspontú szakértők nyilvános vitát folytatnak és a hallgatóság kérdéseire válaszolnak. Sok esetben lakossági találkozó. Nagyon fontos a nyugalom, a jó hangulat megőrzése. Ehhet pedig hozzáértő által kiválasztott menusor mellett kell dönteni.
 

Kerekasztal beszélgetés 

Előre meghatározott tudományos, politikai v. egyéb témákról 4-6 meghívott szakember nyilvános beszélgetése, vitája (televízióban, rádióban v. közönség előtt).